PorcuBI – Power BI – Business Intelligence

PorcuBI

Spreker: DataMinds Connect

Sessie: Visualizing Data for Non-Data experts

In oktober 2023 presenteerde ik mijn sessie, “Visualizing Data for Non-Data Experts – making reports accessible to all” bij DataMinds Connect in Mechelen.

Over de sessie: Visualizing Data for Non-Data Experts: hoe ontwerp je dashboards en visuals zodat iedereen ermee aan de slag kan en begrijpt wat er staat?

Waar & Wanneer: Lamot, Mechelen, dinsdag 10/10/2023 11:00

Heb je dit jaar gemist? Volgend jaar zal het evenement zelfs drie dagen duren in plaats van twee! Hou de website in de gaten voor tickets!

DataMinds Connect Valerie Junk Visualizing Data for Non Data Experts

Over de sessie: Visualizing data for Non-Data experts

Rapporten en dashboards bouwen  die inzichten in gegevens effectief overbrengen aan niet-data-experts kan lastig zijn! Terwijl jij, als ontwikkelaar, alle ins en outs van Power BI en de data in het rapport kent, is je doelgroep misschien net begonnen of minder vertrouwd met het interpreteren van data.

De grafieken, diagrammen en tabellen die je bouwt met de intentie om de gebruiker te informeren, te betrekken en te triggeren, kunnen zelfs een heel ander effect hebben: ze verwarren en overweldigen de eindgebruiker.

In deze sessie onderzoeken we hoe je gegevens kunt visualiseren op een manier die toegankelijk is voor iedereen, ongeacht hun kennisniveau. Deelnemers aan de sessie leren hoe ze de behoeften en wensen van hun doelgroep kunnen identificeren, de juiste visualisaties voor hun data kunnen selecteren en hun bevindingen op een duidelijke en beknopte manier kunnen presenteren.
De sessie behandelt de belangrijkste principes van effectieve datavisualisatie, waaronder:

* Het kiezen van de juiste grafiek voor de data
* Complexe data vereenvoudigen
* Gebruik van visuele hints om belangrijke informatie te benadrukken
* Ontwerpen voor gebruiksvriendelijkheid

Tijdens de sessie geef ik praktische voorbeelden van hoe je effectieve datavisualisatie kunt gebruiken in Power BI.

Scroll naar boven