PorcuBI – Power BI – Business Intelligence

PorcuBI

Spreker: Presentatie Data Moshpit Berlin

Sessie: Paint it black - rocking dark mode Power BI design

September 2023 presenteerde ik mijn sessie “Paint it black: Rocking dark mode dashboards in Power BI” tijdens Data Moshpit in Berlijn.

Data Moshpit is een Data Saturday met een Metal-thema! Er waren veel internationale sprekers met interessante onderwerpen en natuurlijk een concert in de avond!

Mijn sessie: Paint it black – Rocking dark mode dashboards in Power BI 

Waar & Wanneer: Maschinenhaus der KulturBrauerei, Berlijn, zaterdag 16/09/2023 18:20

Data Moshpit Berlin Dark Mode Design Power BI Valerie Junk

Over de sessie: Paint it black - Rocking dark mode dashboards
in Power BI

Het ontwerpen van Power BI rapporten kan best een uitdaging zijn; ze op een andere manier ontwerpen dan de ouderwetse witte achtergrond en het standaard Power BI kleurenschema kan zelfs nog moeilijker zijn. De meeste mensen zijn bang om iets anders te gebruiken dan de standaard die wordt geleverd; echter, het ontwerpen van een dashboard in een dark mode stijl (zwarte of donkere achtergrondkleur) kan de gebruikerservaring soms zelfs verbeteren. Stel je voor dat je de hele dag werkt met tools die allemaal een dark mode hebben en dat je dan een Power BI rapport opent dat zo fel is als de zon. Niet handig!

Het doel van deze sessie is om het publiek te informeren over het ontwerp proces van een dark mode dashboard in Power BI. Van het selecteren van de juiste visuele elementen tot het optimaliseren van de leesbaarheid en toegankelijkheid, er worden richtlijnen gegeven om aansprekende visualisaties te ontwerpen die een blijvende indruk achterlaten. 

Belangrijkste onderwerpen

– Redenen waarom een dark mode ontwerp voordelig kan zijn

– De kunst van contrast en effectieve kleurkeuzes

– Tips om de leesbaarheid en het gemak voor de ogen te vergroten

– Best practices in het algemeen bij het ontwerpen in Power BI

Scroll naar boven