PorcuBI – Power BI – Business Intelligence

PorcuBI

Spreker: Power BI Gebruikersdag 2023

Sessie: Storytelling & Power BI

In maart 2023 presenteerde ik mijn sessie “Storytelling & Power BI – Power BI-rapportages maken die aansluiten bij verschillende doelgroepen.

De Power BI Gebruikersdag is een 3-daags evenement met dagvullende sessies op donderdag, deep dive (2u) sessies op vrijdag en verschillende 1u sessies op zaterdag.
Tickets zijn verkrijgbaar via pbig.nl (houd de website in de gaten voor het evenement volgend jaar!)

De sessie die ik presenteerde: Storytelling & Power BI – Rapportages maken die aansluiten bij verschillende doelgroepen.
Waar & Wanneer: Jaarbeurs Utrecht, zaterdag 11 maart 2023, 12:00 uur

Power BI Gebruikersdag 2023 Valerie Junk
Tof dat er zo veel mensen naar mijn sessie kwamen

Over de sessie: Storytelling & Power BI

De sessie Storytelling & Power BI behandeld een onderwerp waar bijna elke Power BI ontwikkelaar mee te maken heeft: hoe ontwerp je een rapportage die door alle eindgebruiker begrepen wordt?

We willen informatie op een bruikbare, informatieve en visueel aantrekkelijke manier presenteren. De gebruikers in een organisatie kunnen echter verschillende verwachtingen en ervaringsniveaus hebben met Power BI.
Terwijl sommige behoefte hebben aan gedetailleerde informatie met veel filtermogelijkheden en door te klikken, zijn anderen misschien alleen op zoek naar de KPIs. Sommige gebruikers klikken graag door een dashboard om specifieke informatie te bekijken, terwijl anderen het dashboard willen afdrukken of even snel op de telefoon willen kijken om de meest recente informatie op te halen.

Deze sessie behandelt stappen die genomen kunnen worden om rapportages te ontwerpen die alle eindgebruiker aanspreken. 

Valerie Junk Power BI Gebruikersdag Power BI & Storytelling

Onderwerpen die behandeld worden

– Technieken en vragen die je kunt stellen om je eindgebruiker te begrijpen en de vereisten voor het rapport te verzamelen.

– Voorbeelden van verschillende visualisaties (en manieren om ze op te maken) om met verschillende doelgroepen te communiceren en een boodschap over te brengen (Storytelling)

– Zorgen voor een consistente look en feel (met templates en kleurenschema’s) om de cognitieve belasting bij het bekijken van een rapport te verminderen

– Best practices en tips om bruikbare, informatieve en eenvoudig te begrijpen rapporten te ontwerpen.

Aan het einde van de sessie zullen deelnemers beter begrijpen hoe ze een Power BI-rapport kunnen maken dat aansluit bij verschillende doelgroepen in een organisatie.

Scroll naar boven