PorcuBI – Power BI – Business Intelligence

PorcuBI

Spreker: VisionBI Klantenevent - Dashboard Design Sessie

Sessie: DASHBOARD DESIGN - DE KERS OP DE TAART​

Donderdag 29 oktober 2022 organiseerde VisionBI haar klantenevenement. Tijdens dit evenement kreeg ik de kans om een korte versie van mijn sessie “Dashboard Design – De kers op de taart” te presenteren.

De korte versie van deze sessie geeft een globaal overzicht over de basis van dashboard design en is bedoeld voor iedereen die dashboards/rapporten ontwerpt of analyseert. Tijdens de sessie worden verschillende stappen beschreven ( met behulp van de analogie van een taart bakken), waarbij een aantal eenvoudige stappen worden uitgelegd om een dashboard visueel aantrekkelijker en beter leesbaar te maken.

Spreken bij VisionBI - Sessie Dashboard design - De kers op de taart

Een sessie die het publiek door een aantal stappen leid die genomen kunnen worden om het ontwerp van Power BI-dashboards te verbeteren. De verhaallijn van de presentatie vergelijkt het ontwerpen van een Power BI dashboard met het bakken van een taart tijdens een bakwedstrijd.

Voor wie is deze sessie bedoeld?
Deze sessie is ontworpen voor beginnende en gevorderde dashboard ontwikkelaars.

Wat kan ik verwachten van de sessie?
Het verhaal van de sessie vergelijkt het ontwikkelen en ontwerpen van een dashboard met het bakken van een taart tijdens een bakwedstrijd. Iedereen heeft dezelfde ingrediënten (gegevens) en hetzelfde recept (bedrijfsvraag), maar uiteindelijk zien de taarten (dashboards) er anders uit. Afhankelijk van het publiek richt de sessie zich ook op het recept (de vraag vanuit de business).

Wat is het doel van de sessie?
De sessie is bedoeld om dashboard ontwikkelaars te inspireren, te begeleiden en hen vertrouwen te geven in het presenteren van hun dashboard aan de “jury” (de business) nadat ze het hebben gebouwd. Het doel is ook om de mensen voor wie we Power BI dashboards ontwerpen iets beter te begrijpen.

Scroll naar boven