PorcuBI – Power BI – Business Intelligence

PorcuBI

Presentatie: DataGrillen 2024

Sessie: DASHBOARD DESIGN - DE KERS OP DE TAART​

16 mei presenteerde ik mijn Power BI design sessie: “Dashboard Design – The Icing on the Cake” tijdens DataGrillen (Lingen).

Sessie: Dashboard Design – The Icing on the Cake

Waar en Wanneer: Donderdag 16 mei, DataGrillen, Lingen

DataGrillen is a free event which is held in Lingen (Germany). Want to be part of this event next year? Keep an eye on the website: DataGrillen

Over de sessie - Dashboard design - De kers op de taart

Een sessie die het publiek door een aantal stappen leid die genomen kunnen worden om het ontwerp van Power BI-dashboards te verbeteren. De verhaallijn van de presentatie vergelijkt het ontwerpen van een Power BI dashboard met het bakken van een taart tijdens een bakwedstrijd.

Voor wie is deze sessie bedoeld?
Deze sessie is ontworpen voor beginnende en gevorderde dashboard ontwikkelaars.

Wat kan ik verwachten van de sessie (45 – 60min)?
Het verhaal van de sessie vergelijkt het ontwikkelen en ontwerpen van een dashboard met het bakken van een taart tijdens een bakwedstrijd. Iedereen heeft dezelfde ingrediënten (gegevens) en hetzelfde recept (bedrijfsvraag), maar uiteindelijk zien de taarten (dashboards) er anders uit. Afhankelijk van het publiek richt de sessie zich ook op het recept (de vraag vanuit de business).

Wat is het doel van de sessie?
De sessie is bedoeld om dashboard ontwikkelaars te inspireren, te begeleiden en hen vertrouwen te geven in het presenteren van hun dashboard aan de “jury” (de business) nadat ze het hebben gebouwd. Het doel is ook om de mensen voor wie we Power BI dashboards ontwerpen iets beter te begrijpen.

Scroll naar boven